Kickstarter - Keerzijde van de medaille

Door MadEgg op donderdag 8 december 2016 22:40 - Reacties (47)
Categorie: -, Views: 3.928

Get Ready For The Launch

Daar zit je dan – na 1,5 jaar ontwikkeling en een maand lang overleggen, onderhandelen, schrijven en schaven aan teksten en begrotingen tot diep in de nacht – maandagmiddag 28 november om 13:37 (je bent nerd of je bent het niet). Of eigenlijk iets voor 13:37 natuurlijk, want je wilt het magische moment niet missen. Dus je zit al 5 minuten naar het groene ‘Launch Now’ knopje te kijken.

Ondertussen hoop je, tegen beter weten in, dat er aan de “andere kant” van je computer rijen dik mensen zitten te wachten om je project te backen. Niet dat je geen vertrouwen in je project hebt, maar Kickstarter maakt het nogal lastig om de promotie van tevoren aan te gaan, bijvoorbeeld door je geen vaste URL te geven voordat je van start gegaan bent. Je kunt je promotiemachine voor het juiste adres dus nog niet echt in gang zetten. Buiten je vaste schare fans weten er nog niet veel mensen van je campagne – de promotie wil je pas in gang zetten als het project live is en mensen daadwerkelijk kunnen backen.

De persberichten aan allerhande media zijn de deur al uit. Natuurlijk ook gericht aan je eigen favoriete tech-site, Tweakers, want het project past prima binnen de gebruikelijke nieuwsstroom en nieuwsberichten over pas gestarte Kickstarter-projecten zijn ook geen uitzondering. Duimen maar dat er wat gepubliceerd wordt.

Het moment is daar. Het zorgvuldig ingestelde alarm gaat af om 13:37. Launch, launch, launch! Je klikt en dan…. ‘There is an error with your campaign’. Helaas, pindakaas, op de een of andere manier is de einddatum van je project verschoven naar een datum in het verleden, en zo wil hij naturlijk niet starten, een campagne met een negatieve duur maakt weinig kans. Je corrigeert het en ramt wederom op ‘Launch’. Deze keer gaat het wel goed. Je oog schiet naar de klok en ziet dat het inmiddels al 13:38 is. Mislukt! Een slecht voorteken, of bijgeloof?


Back me and I’ll back you!

13:39 – bericht in de Kickstarter app op je telefoon: ‘New message about Heimdall – The Family Guardian’. Zo, dat is snel gevonden! Oh, het is geen vraag over je project. Het is een voorstel van een mede-creator om elkaar te backen om de boel wat op gang te brengen. “I’ll back you for ¤10,- if you back me for $10,-” – zo word je er nog iets beter van ook. Vooral Kickstarter natuurlijk, want die snoept er twee keer 5% vanaf. Maar goed, je accepteert het voorstel in de hoop wat op de populariteitsladder van Kickstarter te stijgen.

De komende uren komen er nog meerdere dergelijke verzoeken binnen. Na het vierde gehonoreerde verzoek besluit je dat het wel genoeg is en gaat op verdere verzoeken niet in, tenzij het project in kwestie nog echt leuk is ook.


Projects They Love

Spannend, het neusje van de zalm op Kickstarter-gebied: de nieuwsbrief met de felbegeerde categorie ‘Projects We Love’. Een zeer beperkt aantal projecten (ik meen ergens 0.075% gelezen te hebben) wordt uitverkoren als project wat Kickstarter leuk vindt, en die worden consequent prominent in de nieuwsbrieven en op de website geplaatst. Het is geen zekerheid voor succes, maar je ziet wel dat deze projecten doorgaans direct al een enorme inflow van backers krijgt. Terwijl je je regelmatig afvraagt waarom ze zo dol zijn op dat project en waarin het dan zo veel meer lovable is dan je eigen project. Ergens voelt het vrij unfair dat bepaalde projecten naar smaak van de crew van Kickstarter een voorkeurspositie krijgen, zou Kickstarter daar eigenlijk niet beter objectief in kunnen blijven?


Social Media

Ondertussen heb je ook je campagne op social media aangezwengeld – berichten op je pagina op Facebook en Tweets op Twitter. Al je vrienden vragen om te delen, waaraan braaf gehoor gegeven wordt. En je wilt veel meer mensen bereiken natuurlijk, dus je gooit er ook wat boosted posts op Facebook en promoted tweets op Twitter tegenaan.

Onderdeel van je Social Media campagne is een serie spreuken en plaatjes die actualiteit middels humor aan je product proberen te koppelen. Stel nou eens dat je iets post wat mensen uit vrij wil delen of retweeten, dan ben je binnen. Ze blijken goed ontvangen te worden, zowel je vrienden als de mensen die ze via de boosted posts te zien krijgen zijn vrijgevig met likes.


The Americans Will Make US Great Again!

Een paar uur onderweg en de teller staat op 6. Maar de avond begint pas en in de Verenigde Staten zijn ze natuurlijk nog niet zo heel lang wakker, die zitten nog aan de lunch. Als je ziet wat daar allemaal voor troep ruimschoots gefinancierd wordt moet het met een nuttig product ook wel lukken toch? Leuk voorbeeldje: SilentKeys, een project wat je privacy beschermt door je computer te beschermen tegen hacken, phishing en virussen. Jawel, een toetsenbord! Een uitgebreid onderzoek naar dat project wees uit dat het ging om een toetsenbord met ingebouwde USB-stick met daarop een Linux-distributie. Niets geen bescherming dus, een live image op een USB stick. Wat het toetsenbord daarmee te maken had is mij een raadsel, maar het werd wel ruim 200% gefinancierd.

De vrienden en familie die beschikking hebben over een creditcard hebben inmiddels hun bijdrage gedaan. Helaas blijkt het creditcard-bezit lager dan we verwacht hadden in Nederland. Mogelijk is onze groep vrienden en familie niet representatief voor heel Nederland, maar het is niet hoopgevend.


Google weet alles?

Naast de social media zet je Google ook maar aan het werk, hoe zeer je ook een afkeer van dat bedrijf hebt. Ze tracken immers alles, dus ze kunnen je perfect matchen aan je publiek.
Na het aanmaken van een AdWords-account hangt de vertegenwoordiger van Google al binnen een uur aan de telefoon om te helpen met de campagne. Vriendelijke man die je vriendelijk en behulpzaam te woord staat en advies geeft over hoe de campagne beter ingericht kan worden. Je krijgt tips om, bij gebrek aan financiële middelen om het dagelijkse budget in de drie nullen te laten lopen, het geografisch gebied terug te brengen zodat je een groter deel van je doelgroep bereikt neem je ter harte. Je kunt beter iedereen in een klein gebied bereiken dan een fractie van de mensen in een groot gebied, is de boodschap.

Helaas, het mag niet baten. Het targetten van je specifieke doelgroep levert alsnog geen conversies op. Schieten met hagel was mogelijk effectiever geweest, ware het niet dat adverteren compleet onbetaalbaar is voor een start-up die al 4 jaar lang spaargeld en het overschot aan je maandelijkse inkomsten van de baan die je er noodgedwongen naast hebt aan het verbranden is. Als je advertenties kunt betalen, waarom zou je dan Kickstarter nog nodig hebben?


Pssst.... we can help you!

Ondertussen blijven de berichten op je project binnenstromen. Niet van mensen die geïnteresseerd zijn in je project, maar promotiebureaus die je dolgraag willen helpen om binnen recordtijd je doel te behalen en te overschrijden! Dat klinkt goed!

Ze beloven dit te doen door het te delen met tienduizenden volgers op hun social media accounts, die hun erg dierbaar zijn. Na een aantal dagen zie je patronen: variaties op dezelfde teksten, met een iets andere URL. De Social Media Queen wordt opeens de Social Media King, om maar eens wat te noemen. Op dag 1 besluit je op een relatief goedkoop aanbod in te gaan – voor $11,99 gedeeld worden in twee grote Facebook groepen, op 2 Twitter-accounts met tienduizenden volgers en op Instagram met soortgelijke beloftes.

Een paar uur later krijg je het bewijs in je mailbox: screenshots en links van de betreffende posts. Als kers op de taart is je project ook nog eens gedeeld in vergelijkbare Google+ groepen en gepind op Pinterest. De beloftes zijn waargemaakt: er zijn inderdaad tienduizenden volgers die potentieel je project zouden kunnen zien. De betreffende groepen en accounts doen echter niets anders dan full-time Kickstarter- en Indiegogo-projecten spammen en er is in de betreffende groepen 0 engagement: niemand klikt, ‘liked’ of geeft een reactie. Verspild geld dus. Ach ja, het was goedkoop.

De aanbiedingen die je ontvangt worden als de tijd vordert steeds exorbitanter. De prijzen stijgen naar honderden tot duizenden euro’s. Het laatste pronkstukje wil een grootschalige campagne op poten zetten, persberichten uitsturen naar goede blogs en relevante websites en daarnaast de gebruikelijke social media promotie doen. Prijs? Vooraf zullen we tussen de ¤2500 en ¤5000 moeten aftikken en bij een succesvolle campagne willen ze ook nog eens rond de 35% van de inkomsten zien. Beetje jammer dat onze begroting gebaseerd was op het idee om het product zo goedkoop mogelijk aan te bieden in de hoop daar mensen mee aan te trekken en er dus niet meer dan 19% marge is. Met een dergelijke partij in zee gaan zou dus bij voorbaat faillissement betekenen bij een succesvolle campagne. Helaas zijn de alternatieven wel goedkoper, maar niet zoveel dat het verstandig is om de gok te wagen - als de campagne mislukt zul je ze nog steeds moeten betalen.


Media says no...

Ondertussen is het duidelijk geworden dat geen van de tientallen websites en nieuwsbladen die je benaderd hebt geïnteresseerd is om een artikel aan je product en/of de Kickstarter te wijden. Het meest hoopgevende was een callback van het Dagblad van het Noorden, maar helaas bleef publicatie daarna ook uit ondanks een goed, positief gesprek. Op alle overige uitgezonden persberichten komt geen reactie.


Even recapituleren...

Daar zit je dan, 10 dagen in de campagne. 17 backers, ruim 1 procent van je doel behaald, nog 19 dagen te gaan. Afgemat van 10 dagen lang pogingen doen om enige exposure te krijgen, te posten op groepen en fora, nieuwssites en blogs. Puzzelen met social media campagnes die vooralsnog niets meer opleveren dan een zeer vleiend aantal likes, maar geen toegezegde euro’s. Spenderen van honderden euro’s aan advertenties op Facebook, Twitter, Google en YouTube. Resultaat: 0. Backers die we zelf niet kennen hebben ons gevonden via het bladeren door de categorie-weergave van Camera Equipment op Kickstarter zelf. Zit je publiek misschien wel helemaal niet op Social Media?

Het aantal bezoekers van de pagina laat ook te wensen over. Bladeren er weinig mensen op Kickstarter? Die duizenden mensen die geforceerd je advertentie onder ogen hebben gehad, vinden die het allemaal écht niet interessant hoe er in de toekomst voor hun ouders gezorgd wordt? Of weigeren ze überhaupt te klikken omdat het een advertentie is, zoals je zelf zou ook zou doen? Je kunt het ze niet kwalijk nemen, maar de grote vraag is: hoe bereik je die mensen dan wel?

Is Kickstarter toch eigenlijk weinig meer dan een marketing-instrument wat door vermogende bedrijven gebruikt wordt om interesse in een product te meten en al te grote eigen investeringen in hun product te voorkomen door een deel van de investering bij de crowd te leggen? Al die succesverhalen die je voorbij hoort komen, projecten die op dag 1 al volledig gefinancierd zijn, is dat allemaal doorgestoken kaart?


En gaan!

Gelukkig heb je nog 19 dagen! 19 dagen om te knallen, andere routes naar promotie te zoeken, nog meer websites, blogs, nieuwsbladen en relevante organisaties te zoeken die misschien wel een paar woorden aan ons project willen wijden. Er moet toch wel interesse zijn? Iedereen die je er face-to-face over gesproken hebt is namelijk laaiend enthousiast. En daarnaast, mocht iemand niets met onze software willen heb je alsnog voor een redelijke prijs een zeer mooi stukje hardware waar je je eigen ding mee kan doen.

Fijn het even van me afgeschreven te hebben. En mocht iemand overwegen om een Kickstarter-project te starten: weet waar je aan begint! Het ziet er naar uit dat wij hier veel te naïef en optimistisch aan begonnen. We zijn immers handige nerds met een mooi product, geen marketeers. Advies: zorg voor een enorme pot geld ter promotie van je project of zekerheid van publicaties, anders ga je het erg zwaar krijgen.

Tot slot: mocht je je afvragen over welke campagne het gaat: https://www.kickstarter.c...mdall-the-family-guardian – tips en aanbevelingen hoe we een groter publiek kunnen bereiken zijn van harte welkom. Vind je tegenvallende resultaten niet meer dan logisch? Graag hoor ik waarom!


Aan álle mensen die hier gereageerd hebben al lezen jullie het inmiddels vast niet meer:

Het schrijven van dit blog heeft véél meer opgeleverd dan ik ervan had verwacht toen ik het van me afschreef. Ontzettend waardevol en een wijze les! Iedereen enorm bedankt voor het nemen van de tijd om mijn post door te lezen en zelfs onze campagne-pagina te bekijken, en dan ook nog een reactie te typen. Super!

Reacties


Door Tweakers user mrc4nl, donderdag 8 december 2016 23:17

op zich een interessant product, maar je doelgroep zal niet snel een kickstarter project "backen"

meeste die op kickstarter projecten steunen, doen het voor hunzelf niet voor anderen.
De ouders voor wie het bedoeld is zie ik het niet snel voor hunzelf aanschaffen.

En Ouderenzorg zal veel particulieren niet veel zeggen, dat laten ze leuver aan anderen over, en de grote bedrijven zoeken denk ik naar producten die leverbaar zijn, en niet nog in productie moeten gaan

.

[Reactie gewijzigd op donderdag 8 december 2016 23:18]


Door Tweakers user caesar1000, donderdag 8 december 2016 23:32

Ik denk dat je bovenstaand punt van mrc4nl zeker mee moet nemen. Misschien kunnen jullie met de technologie ook wel andere markten helpen? Een product hoeft niet altijd uit te bloeien in de markt waar het oorspronkelijk voor bedoeld was. ;)

Daarnaast denk ik ook dat je naast een goede video ook een mooie pagina moet hebben waar veel tijd in is gestoken wat betreft stijl/design/indeling. Meeste mensen die op Kickstarter kijken zullen vaak een kort blik op de video hebben en daarna snel over de pagina scrollen. Vinden ze het dan wat, dan gaan ze het ook echt lezen/bekijken.

Stel je design van de pagina ziet er zelf heel goed uit dan straalt dat ook vertrouwen en professionaliteit uit. Iets wat erg belangrijk is als het gaat om backers winnen.

Kijk bv. even naar THE MUNCHER. Qua design niet heel erg complex, maar het ziet er wel gewoon goed uit.

Als laatste denk ik ook dat het simpelweg moeilijker is om een product met een prijs van ¤325 en daarna ¤379 via Kickstarter te 'verkopen'. Het is toch een aardig bedrag wat neergeteld moet worden.

Zou vooral focussen op dat design van de pagina, kan een stuk beter. Dit is, vind ik, qua design echt nog concept fase. Het moet aantrekkelijk zijn! ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 8 december 2016 23:36]


Door Tweakers user Jogai, donderdag 8 december 2016 23:33

Gebruik ook linkedIn. Daar zit meer je doelgroep denk ik.

Door Tweakers user MadEgg, donderdag 8 december 2016 23:34

mrc4nl schreef op donderdag 8 december 2016 @ 23:17:
op zich een interessant product, maar je doelgroep zal niet snel een kickstarter project "backen"

meeste die op kickstarter projecten steunen, doen het voor hunzelf niet voor anderen.
De ouders voor wie het bedoeld is zie ik het niet snel voor hunzelf aanschaffen.

En Ouderenzorg zal veel particulieren niet veel zeggen, dat laten ze leuver aan anderen over, en de grote bedrijven zoeken denk ik naar producten die leverbaar zijn, en niet nog in productie moeten gaan
Dank voor je reactie! ik zal direct toegeven dat het een lastige markt is. We hebben het in het verleden geprobeerd met zorgorganisaties. Veel ervan zijn geïnteresseerd maar willen zich niet branden aan pilots - zeker niet als daarvoor betaald moet worden. Hoe de hardware dan gefinancierd moet worden is me een raadsel. En als er dan een keer iemand het wel overweegt wordt die van hogerhand weer tegengehouden.

Daarom richten we ons nu op mantelzorgers. Er zijn er genoeg van en er komen er alleen maar meer van, en de problemen die we aankaarten zijn volgens mij zeer actueel. We gaan er inderdaad niet vanuit dat veel ouderen dit voor zichzelf zullen aanschaffen. Alsnog hadden we wel gehoopt op iets meer, tja, engagement zullen we maar zeggen. Mensen die we bereiken op Facebook zijn nog wel geneigd om te liken klaarblijkelijk, maar één persoon (waarvoor dank!) voelde zich genoeg aangesproken om het op haar eigen tijdlijn te delen.

De enkele honderden bezoekers die we nu op de projectpagina gehad hebben valt in ieder geval flink in het niet bij de 15000 Nederlanders die inmiddels ons project onder ogen hebben gekregen, als we de statistieken van Google AdWords, Facebook en Twitter mogen geloven.

Door Tweakers user caesar1000, donderdag 8 december 2016 23:36

Dubbelpost. :O

[Reactie gewijzigd op donderdag 8 december 2016 23:37]


Door Tweakers user xleeuwx, donderdag 8 december 2016 23:40

Dit is een lastige case, ik denk dat je de verkeerde doelgroep probeert te bereiken en hierdoor dus ook te weinig backers hebt.

Daarnaast heb je kudde effect, ik zou niet een kickstart project steunen die net begonnen is maar als ik de laatste moet wezen dan zou ik niet twijfelen ongeacht het product.

Verder mis ik het promoten van het product zelf op de kickstart pagina en gaat de focus meer naar het uitleggen waar het geld heen gaat (bijwijze van).

Dit is mijn mening en hier mag je natuurlijk mee doen wat je wilt maar daar naast weet ik inderdaad hoe kneiter hard de wereld kan zijn op dit soort gebieden dat het net lijkt alsof het de concurrent voor de wind gaat en jij echt bloed zweet en tranen hebt om je product enig sinds in de markt te zetten.

Door Tweakers user MadEgg, donderdag 8 december 2016 23:43

Jogai schreef op donderdag 8 december 2016 @ 23:33:
Gebruik ook linkedIn. Daar zit meer je doelgroep denk ik.
Hmm, goed punt. We hebben wel het een en ander gedeeld op LinkedIn maar niemand van ons heeft er veel ervaring mee. Zal me er nog eens in verdiepen.
Heej, de tekst van je bericht is opeens verdwenen ;)

Het probleem met Kickstarter is dat je weinig mogelijkheden tot layout hebt. Je hebt een tekstveldje en daar kun je kopjes maken en woorden dikgedrukt maken, en verder kun je plaatjes of videos invoegen. Dan heb je het wel zo'n beetje gehad. Wat THE MUNCHER doet om daarom heen te werken is alle layout-elementen in een plaatje verwerken - zoals aangepaste fonts, tabellen en meer van dat soort dingen. Ik heb zelfs wel pagina's gezien waarbij álle tekst in een plaatje verwerkt is.

De reden dat wij dat niet gedaan hebben is omdat plaatjes zo slecht geïndexeerd worden door zoekmachines en het gebrek aan dergelijke functionaliteit suggereert dat Kickstarter dat liever niet heeft. Wellicht is het tijd om die keuze te heroverwegen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 8 december 2016 23:46]


Door Anoniem, donderdag 8 december 2016 23:46

Pitch je idee eens bij Eurocom :)

Door Tweakers user xleeuwx, donderdag 8 december 2016 23:46

MadEgg schreef op donderdag 8 december 2016 @ 23:43:
[...]

[...]


Heej, de tekst van je bericht is opeens verdwenen ;)

Het probleem met Kickstarter is dat je weinig mogelijkheden tot layout hebt. Je hebt een tekstveldje en daar kun je kopjes maken en woorden dikgedrukt maken, en verder kun je plaatjes of videos invoegen. Dan heb je het wel zo'n beetje gehad. Wat THE MUNCHER doet om daarom heen te werken is alle layout-elementen in een plaatje verwerken - zoals aangepaste fonts, tabellen en meer van dat soort dingen. Ik heb zelfs wel pagina's gezien waarbij álle tekst in een plaatje verwerkt is.

De reden dat wij dat niet gedaan hebben is omdat plaatjes zo slecht geïndexeerd worden door zoekmachines en het gebrek aan dergelijke functionaliteit suggereert dat Kickstarter dat liever niet heeft. Wellicht is het tijd om die keuze te heroverwegen.
Al over gedacht om een website voor je kickstart pagina te maken ? waarbij je op gevonden wordt en daarna via kickstart de rest verzorgd ?

Door Tweakers user MadEgg, vrijdag 9 december 2016 00:06

xleeuwx schreef op donderdag 8 december 2016 @ 23:40:
Dit is een lastige case, ik denk dat je de verkeerde doelgroep probeert te bereiken en hierdoor dus ook te weinig backers hebt.
Welke doelgroep bedoel je? Kickstarter in het algemeen? Mantelzorgers? Of juist door te promoten op social media?
Daarnaast heb je kudde effect, ik zou niet een kickstart project steunen die net begonnen is maar als ik de laatste moet wezen dan zou ik niet twijfelen ongeacht het product.
Klopt. Maar één schaap over de dam is klaarblijkelijk niet genoeg - de kudde blijft nog uit, zelfs nu de spits er toch wel echt af is.
Verder mis ik het promoten van het product zelf op de kickstart pagina en gaat de focus meer naar het uitleggen waar het geld heen gaat (bijwijze van).
Thanks voor de feedback. Nooit leuk om te horen ;) De tekst is een paar dagen geleden al grondig over te kop gegooid door iemand met een stuk meer marketingervaring dan wij zelf, maar dat is dus nog niet voldoende. Gaan we nog eens kritisch naar kijken!
Dit is mijn mening en hier mag je natuurlijk mee doen wat je wilt maar daar naast weet ik inderdaad hoe kneiter hard de wereld kan zijn op dit soort gebieden dat het net lijkt alsof het de concurrent voor de wind gaat en jij echt bloed zweet en tranen hebt om je product enig sinds in de markt te zetten.
Je mening wordt zeer gewaardeerd! :)
caesar1000 schreef op donderdag 8 december 2016 @ 23:32:Misschien kunnen jullie met de technologie ook wel andere markten helpen? Een product hoeft niet altijd uit te bloeien in de markt waar het oorspronkelijk voor bedoeld was. ;)
Had deze nog even gemist. In principe is dat zeker waar - we hebben allerlei ideeën wat je hiermee kunt doen. Daar wordt ook op gehint in de tekst, maar wel erg kort. Het leek ons verstandiger om op één core toepassingsgebied te richten, zeker omdat het filmpje ook in die richting is opgezet. Een oplossing-voor-van-alles is lastiger om kort en aantrekkelijk te profileren. Het project compleet over de kop gooien is niet haalbaar op dit moment, dan trekt Kickstarter te stekker eruit. Maar we zouden ons best nog wel wat meer kunnen richten op andere functionaliteit. Voelt wel raar denk ik, het is toch een beetje je kindje waar je al tijden aan werkt.
Interessant, gaan we doen! Thanks!
xleeuwx schreef op donderdag 8 december 2016 @ 23:46:
[...]
Al over gedacht om een website voor je kickstart pagina te maken ? waarbij je op gevonden wordt en daarna via kickstart de rest verzorgd ?
We hebben momenteel een Nederlandse "mirror" van de Kickstarter-pagina omdat we in ieder geval feedback van (oudere) Nederlanders gekregen hebben dat die Engels te lastig vonden. Het nadeel is natuurlijk wel dat je daarmee je bezoekers niet concentreert: de eerste uitdaging is dan om ze op je eigen pagina te krijgen en de volgende uitdaging is om ze te laten doorklikken naar de Kickstarter-pagina waar uitdaging nummer 3 volgt: ze daadwerkelijk een pledge te laten doen. Gevoelsmatig staat me dat wat tegen. Het lijkt me dan beter om de "perfecte" pagina te ontwerpen en uit te werken, hier screenshots van te maken en dit stukje bij beetje onder elkaar plakken op Kickstarter om zo alle tekst te vervangen, zoals je ook bij andere projecten wel ziet.

Feedback genoteerd in ieder geval - we gaan ons nog even buigen over de layout van de campagne-pagina.

Door Tweakers user esdeboer, vrijdag 9 december 2016 07:49

De eerste dag is meestal het belangrijkste moment met een kickstarter om momentum op te bouwen, als je na een week nog maar 1% gefund bent zullen zelfs geintreseerde backers niet zo snel meer backen. Je ziet dan vaak de de projecten gestopt worden en met een verbeterde pagina, en een media campagne opnieuw gelanceerd worden en dan wel succes hebben.

Camera Equipment lijkt me ook niet echt de goede categorie aan gezien het niet om de camera gaat, maar om wat je er mee kan.

Als ik op fall detection zoek op kickstarter vind ik het project ook niet.

Scenic heeft een aardig blog reeks over hun kickstarter
https://blog.senic.com/pa...d-ec26ea1fc7cf#.w1q9gunp9

Door Tweakers user MadEgg, vrijdag 9 december 2016 10:05

esdeboer schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 07:49:
De eerste dag is meestal het belangrijkste moment met een kickstarter om momentum op te bouwen, als je na een week nog maar 1% gefund bent zullen zelfs geintreseerde backers niet zo snel meer backen. Je ziet dan vaak de de projecten gestopt worden en met een verbeterde pagina, en een media campagne opnieuw gelanceerd worden en dan wel succes hebben.
Gelukkig is de duur van een project niet vast - er zijn ook projecten die maar twee weken lopen, dus aan het aantal dagen wat over is kun je het niet zien. Natuurlijk kun je de startdatum wel vinden bij de project updates, maar dan ben je wel hard op zoek naar redenen om het niet te backen. Persoonlijk ben ik eerder geneigd om projecten dichter bij de deadline te backen - je hebt dan ook meer zekerheid of het project mijn bijdrage daadwerkelijk nodig heeft om het doel te behalen, en hoe groot de kans is dat ik het geld daadwerkelijk kwijt ben. Maar dat kan voor iedereen anders zijn natuurlijk.
Camera Equipment lijkt me ook niet echt de goede categorie aan gezien het niet om de camera gaat, maar om wat je er mee kan.
Mee eens, maar er is niet echt een passende categorie. We hadden initieel alleen "techonology", maar daar zitten 600 projecten in. In "Camera Equipment" zitten slechts 16 backers, an de statistieken laten zien dat er in ieder geval veel meer mensen vanuit het categorie-overzicht op onze pagina komen, en het heeft zelfs enkele backers opgeleverd. Voor deze switch was die categorie backers afwezig - je valt dan weg tussen de massa. Welke categorie zou je dan beter passend vinden?
Als ik op fall detection zoek op kickstarter vind ik het project ook niet.
Valt mij ook op - heel vreemd. Het is niet alsof het meerdere malen genoemd wordt op onze pagina. Het lijkt net alsof Kickstarter alleen de project-titels en de "short blurb" indexeert. Als je op Google zoekt naar "site:kickstarter.com fall detection" dan vind je ons project wel. Een goede reden om nog eens kritisch te kijken naar de invulling van de titel en de short blurb van ons project.
Scenic heeft een aardig blog reeks over hun kickstarter
https://blog.senic.com/pa...d-ec26ea1fc7cf#.w1q9gunp9
Interessant leesvoer, ga ik eens even bestuderen. Thanks!

Door Tweakers user BadpunK, vrijdag 9 december 2016 12:53

MadEgg schreef op donderdag 8 december 2016 @ 23:34:
[...]

Daarom richten we ons nu op mantelzorgers. Er zijn er genoeg van en er komen er alleen maar meer van, en de problemen die we aankaarten zijn volgens mij zeer actueel. We gaan er inderdaad niet vanuit dat veel ouderen dit voor zichzelf zullen aanschaffen. Alsnog hadden we wel gehoopt op iets meer, tja, engagement zullen we maar zeggen. Mensen die we bereiken op Facebook zijn nog wel geneigd om te liken klaarblijkelijk, maar één persoon (waarvoor dank!) voelde zich genoeg aangesproken om het op haar eigen tijdlijn te delen.
Probeer eens bij zorgverzekeraars en/of Mezzo (landelijke koepel van mantelzorgers).

Door Tweakers user Kecin, vrijdag 9 december 2016 14:29

Hey, leuk geschreven, wat dat betreft zou je wel iets met marketing kunnen doen haha. Erg goed om eens te zien hoe het loopt, interessant product ook (maar ik ben (nog) niet de doelgroep).

Succes! Hoop dat jullie genoeg backers krijgen!

Door Erwin, vrijdag 9 december 2016 14:42

Elder care?
Waarom is dit niet meer gericht op kinderen?
Lijkt me een veel grotere, makkelijkere doelgroep.

Door Tweakers user dr0ptheb0mb, vrijdag 9 december 2016 15:13

Waar het voor mij misgaat is dat je overal opent met WAT je biedt, en niet met welk probleem je voor mij gaat oplossen.

Verder zeg je "We willen echter een complete oplossing aanbieden die eenvoudig toe te passen is, ook door minder technisch onderlegde mensen." maar je hele verhaal is uitermate technisch en allerminst eenvoudig.

Het lijkt alsof je je eigenlijk wilt richten op de tussenhandel maar je praat hier tegen eindgebruikers. Dat gaat m.i. nooit werken.

Ik zou kijken of je niet wat expertise op marketing en communicatie moet invliegen.

Door Tweakers user .pointer, vrijdag 9 december 2016 17:10

Projectvideo ziet er goed uit! Begint ook interessant. Dan vind ik zelf dat het lang duurt voordat het product eindelijk komt. Je verwacht het sneller dan na anderhalve minuut: ik denk dat hierdoor veel projectbezoekers het eigenlijke product niet eens te zien krijgen omdat ze eerder al afhaken.
Waar is dit project nu precies handig voor? Het is handig voor val-detectie, maar concreet? Wie heeft er baat bij?

Door Tweakers user Dreeke fixed, vrijdag 9 december 2016 20:52

Ik heb je video ook gezien en dan heb ik toch een paar vragen:
1. Voor val detectie zijn toch ook andere beveiligingen mogelijk?
2. Hoeveel van deze apparaten moet je in een huis zetten: hal, keuken, badkamer, slaapkamer, woonkamer?
3. Je filmt nogal vanaf boven, zie dan heel de ruimte als deze iets groter is?

Misschien zijn dit ook dingen die meewegen om niet te backen.

Door Tweakers user MadEgg, vrijdag 9 december 2016 23:24

Kecin schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 14:29:
Hey, leuk geschreven, wat dat betreft zou je wel iets met marketing kunnen doen haha. Erg goed om eens te zien hoe het loopt, interessant product ook (maar ik ben (nog) niet de doelgroep).

Succes! Hoop dat jullie genoeg backers krijgen!
Thanks!
Erwin schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 14:42:
Elder care?
Waarom is dit niet meer gericht op kinderen?
Lijkt me een veel grotere, makkelijkere doelgroep.
Wat bedoel je precies? Kinderverzorging? Er komen steeds meer ouderen bij (vergrijzing), dus ik denk dat de doelgroep op zich groot genoeg is. Bovendien zijn de mensen die het dan aan moeten schaffen ook wat vermogender / kunnen de kosten delen over meerdere broers / zusters.
dr0ptheb0mb schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 15:13:
Waar het voor mij misgaat is dat je overal opent met WAT je biedt, en niet met welk probleem je voor mij gaat oplossen.

Verder zeg je "We willen echter een complete oplossing aanbieden die eenvoudig toe te passen is, ook door minder technisch onderlegde mensen." maar je hele verhaal is uitermate technisch en allerminst eenvoudig.

Het lijkt alsof je je eigenlijk wilt richten op de tussenhandel maar je praat hier tegen eindgebruikers. Dat gaat m.i. nooit werken.

Ik zou kijken of je niet wat expertise op marketing en communicatie moet invliegen.
Bedankt voor de feedback! Dit is een beetje tegengesteld van de ervaring van .pointer na jou. Op welke punten vindt je het verhaal te technisch? We hebben het wel door diverse leken laten nalezen en dat was niet een van de reacties die we erop kregen. Ik ben dus wel benieuwd waar je het te technisch vindt worden.
.pointer schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 17:10:
Projectvideo ziet er goed uit! Begint ook interessant. Dan vind ik zelf dat het lang duurt voordat het product eindelijk komt. Je verwacht het sneller dan na anderhalve minuut: ik denk dat hierdoor veel projectbezoekers het eigenlijke product niet eens te zien krijgen omdat ze eerder al afhaken.
Waar is dit project nu precies handig voor? Het is handig voor val-detectie, maar concreet? Wie heeft er baat bij?
Dat is een hele andere insteek dan hoe wij het bedacht hadden ;) Het begint met de situatie te schetsen waarvoor wij een oplossing bieden - zo is ons dat ook bij diverse trainingen bijgebracht: als je iets wilt verkopen begin je niet direct met je oplossing maar schets je de situatie en werk je daar vanuit naar je oplossing toe, zodat het duidelijk is welk probleem je nu daadwerkelijk oplost.

Jammer voor ons als het dan de plank ietwat misslaat en meer ongeduld dan nieuwsgierigheid oproept.

Ik weet niet of je afsluitende vraag een vraag aan mij is, of meer wat de gemiddelde bezoekt zich afvraagt als hij de pagina opent, maar zal hem toch beantwoorden: het is handig voor ouderen en mantelzorgers omdat ze weten dat als er iets gebeurt (niet alleen valdetectie, ook dwaaldetectie) dat snel ontdekt wordt en er dus niet iemand uren op de vloer blijft liggen of uren lang 's nachts op de bus zit te wachten die niet komt.

Bedankt voor de feedback, kijken of we dat nog wat duidelijker kunnen maken. Het filmpje aanpassen zit er niet echt in; het budget daarvoor is al ruimschoots overschreden. Dat zou bij een volgende ronde moeten :+
Dreeke fixed schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 20:52:
Ik heb je video ook gezien en dan heb ik toch een paar vragen:
1. Voor val detectie zijn toch ook andere beveiligingen mogelijk?
2. Hoeveel van deze apparaten moet je in een huis zetten: hal, keuken, badkamer, slaapkamer, woonkamer?
3. Je filmt nogal vanaf boven, zie dan heel de ruimte als deze iets groter is?

Misschien zijn dit ook dingen die meewegen om niet te backen.
Je hoopt dat als er vragen opgeroepen worden bij bezoekers die je hier omschrijft, je ook daadwerkelijk dit soort vragen gesteld krijgt. We hebben echter géén vragen ontvangen die inhoudelijk met ons project te maken hebben, alleen de in mijn blog genoemde voorstellen en advertenties. Het speelt denk ik voor een groot deel mee dat er gewoon véél te weinig views komen op de pagina - mensen haken blijkbaar al af vóórdat ze die geopend hebben. In de 24 uur dat deze blog nu op Tweakers staat heeft die al meer views verkregen dan onze Kickstarter-pagina in 11 dagen...

In ieder geval nog even antwoord op je vragen:

1) Natuurlijk. Dat geldt voor élk Kickstarter-project, en eigenlijk gewoon voor elk project. De voordelen tov andere oplossingen worden in de tekst genoemd: automatische alarmering (dus geen medewerking van de oudere personen nodig en er hoeft ook niets gedragen te worden), en door gebruik van 3D-technologie veel minder valse alarmen dan concurrerende camera-oplossingen.
2) Hangt af van de inrichting van het huis. In de gemiddelde ouderenwoning heb je aan één sensor genoeg - je hoeft niet alles te zien om er wel over te kunnen redeneren namelijk. Zolang je de deur naar buiten, de deur naar de slaapkamer en de deur naar de badkamer ziet (en dat is in de meeste ouderenwoningen geen probleem om in één shot vanuit de woonkamer te krijgen), is één sensor afdoende.
3) Nee. Het is niet direct bedoeld voor villa's - dan zul je meerdere sensors moeten gebruiken. De structured light sensor die erin zit heeft een effectief bereik tot +- 10 meter. Voor de meeste ouderenwoningen meer dan voldoende.

Door het verwerken van deze antwoorden in de tekst wordt die langer en technischer - dat kan ook weer averechts werken. Zal er op basis van je feedback nog wel iets mee proberen te doen, maar het is in de eerste plaats al belangrijk om überhaupt meer bezoekers op die pagina te krijgen. Dat is best lastig als alle media je uitsluit.

Door Erwin, zaterdag 10 december 2016 01:32

Wat bedoel je precies? Kinderverzorging? Er komen steeds meer ouderen bij (vergrijzing), dus ik denk dat de doelgroep op zich groot genoeg is. Bovendien zijn de mensen die het dan aan moeten schaffen ook wat vermogender / kunnen de kosten delen over meerdere broers / zusters.

Ik bedoel oppas van kinderen. Het lijkt mij een geavanceerde babyfoon.
Ook voor kleine kinderen kan het goed zijn.
Bij een kleuterspeelzaal lijkt het me ook goed. Moet hij wel 20 rennende kleuters bij kunnen houden natuurlijk.
Bij kinderen hoef je je niet zo druk te maken om vallen, maar dan moet je misschien andere triggers inbouwen. Dicht bij een gevaarlijk voorwerp bijvoorbeeld.
Ook sluit de ene doelgroep de ander natuurlijk niet uit. Ik zou in ieder geval niet zo gefocust hebben op ouderen.

Door Erwin, zaterdag 10 december 2016 01:35

En voor baby's in een crib, als je een melding krijgt als er op de crib geklommen word, kan natuurlijk ook veel ongelukken voorkomen.

Door Erwin, zaterdag 10 december 2016 01:45

En als laatste toevoeging,
Dit product kan voor best veel doelen handig zijn. Onderzoek dat, maak er een product van waar bijna iedereen iets aan heeft.
Weet dat er ook nog veel mensen gebruik maken van een kinect, omdat dat ding bijzondere functies heeft. Dat heeft jullie apparaat nog veel geavanceerder.
Maak de functies bruikbaar op een pc, en er zijn een hele hoop meer mensen die er van alles mee kunnen doen.
Dat is misschien moeilijk haalbaar, maar ik zie wel veel potentie in het product moet ik zeggen.
Ook al aan ziekenhuizen gedacht? ;)
Zo veel doelen, en op 1 focussen is echt fout in mijn ogen. Maarja ;)

Door Tweakers user dr0ptheb0mb, zaterdag 10 december 2016 10:31

Bedankt voor de feedback! Dit is een beetje tegengesteld van de ervaring van .pointer na jou. Op welke punten vindt je het verhaal te technisch? We hebben het wel door diverse leken laten nalezen en dat was niet een van de reacties die we erop kregen. Ik ben dus wel benieuwd waar je het te technisch vindt worden.
Het begint al in je titel. Voor jou gesneden koek, maar een leek weet echt niet wat "3D-camera/computer" of "smart AI monitoring software" is. Laat staan dat je lezer het in relatie brengt met waar het voor is.

Probeer je tekst eens te openen met een tekstje dat lager terugkomt: "When our loved ones age or become burdened by illness, the risks of living without constant care grow. Whether it's a partner, parent or grandparent, one fact remains the same: we want to be there for them! Heimdall is the solution. It offers peace of mind by monitoring the safety of your loved ones and notifies you when something requires your attention."

Dan start je namelijk met welk probleem je gaat oplossen, niet met welk specifiek apparaat het gaat oplossen.

Door Tweakers user MadEgg, zaterdag 10 december 2016 10:51

dr0ptheb0mb schreef op zaterdag 10 december 2016 @ 10:31:
[...]
Het begint al in je titel. Voor jou gesneden koek, maar een leek weet echt niet wat "3D-camera/computer" of "smart AI monitoring software" is. Laat staan dat je lezer het in relatie brengt met waar het voor is.

Probeer je tekst eens te openen met een tekstje dat lager terugkomt: "When our loved ones age or become burdened by illness, the risks of living without constant care grow. Whether it's a partner, parent or grandparent, one fact remains the same: we want to be there for them! Heimdall is the solution. It offers peace of mind by monitoring the safety of your loved ones and notifies you when something requires your attention."

Dan start je namelijk met welk probleem je gaat oplossen, niet met welk specifiek apparaat het gaat oplossen.
Haha, ok, daar heb je wel gelijk in. Echter, jouw voorstel is wat er tot 4 dagen geleden stond. We zijn er echter achter gekomen dat Kickstarter álleen de titel + short blurb (de 135 tekens daaronder) indexeert in de zoekmachine, en dat de titel en omschrijving niéts zei over wat het product nou daadwerkelijk was, alleen ene bepaalde emotie oproept. Daarom hebben we dat vier dagen geleden aangepast aan wat er nu staat.

Ook in een poging om het wat aantrekkelijker te maken voor een ander publiek: de hardware die je krijgt (feitelijk de Orbbec Persee 3D-camera met geïntegreerde Odroid) is leuk voor iedereen die wat met 3D-imaging wil doen, of je onze software nou wel of niet interessant vindt. En je kunt onze software er natuurlijk gewoon afgooien en je eigen ding ermee doen. De prijs is ook amper hoger dan als je het zelf rechtstreeks bij Orbbec in de VS besteld, zeker als je daarbij rekening houdt met importheffingen, waar je bij ons geen last van hebt omdat wij dat allemaal al geregeld hebben voor je.

Geen idee of dit beter werkt, maar de vorige aanpak werkte duidelijk ook niet ;)
Erwin schreef op zaterdag 10 december 2016 @ 01:45:
En als laatste toevoeging,
Dit product kan voor best veel doelen handig zijn. Onderzoek dat, maak er een product van waar bijna iedereen iets aan heeft.
Ons product kan zonder wijzigingen aan de software inderdaad ook toegepast worden in andere situaties. De uitdaging is wel om dat ten eerste samen te vatten in de 135 tekens die je voor de short blurb beschikbaar hebt en waar je je product mee moet profileren, en daarna ook nog om uiteen te zetten op één Kickstarter-pagina zonder dat je door tientallen pagina's tekst heen moet ploegen.
Weet dat er ook nog veel mensen gebruik maken van een kinect, omdat dat ding bijzondere functies heeft. Dat heeft jullie apparaat nog veel geavanceerder.
Maak de functies bruikbaar op een pc, en er zijn een hele hoop meer mensen die er van alles mee kunnen doen.
Dat is misschien moeilijk haalbaar, maar ik zie wel veel potentie in het product moet ik zeggen.
Kan allemaal al ;-) De Persee is een Odroid-achtig computertje met eem ARM Cortex A17 SOC erin, een netwerkinterface, wifi, bluetooth en dus een geïntegreerde structured light sensor. Hij draait Ubuntu of Android (onze software draait op Ubuntu), dus je kunt er gewoon alles mee wat je zou willen. We willen natuurlijk echter niet gewoon de hardware resellen, het gaat ons om de software die wij daar bovenop gebouwd hebben, en tot totaalproduct gemaakt hebben.
Ook al aan ziekenhuizen gedacht? ;)
Zeker ;) Ben je bekend met de besluitvorming in ziekenhuizen? Management-laag op management-laag van technologie-schuwe mensen. Heb je de ene laag overtuigd, steekt de volgende laag er een stokje voor. Moet eerlijk zeggen dat het daarbij ging om een pilot met de robot die we eerder gebouwd hebben, maar de manier waarop het daar ging was niet erg uitnodigend om ze opnieuw te benaderen als early adopter.
Zo veel doelen, en op 1 focussen is echt fout in mijn ogen. Maarja ;)
Eigenlijk ben ik het helemaal met je eens. Maar de investeerders waar we de afgelopen jaren mee gesproken hebben verweten ons juist het tegendeel. Het werd ons keer op keer op het hart gedrukt om te focussen om op één toepassingsgebied. Vandaar. Wellicht is dat dan weer onverenigbaar met crowd-funding, het zou zomaar kunnen.

Bedankt voor het meedenken!

Door Tweakers user SBTweaker, zaterdag 10 december 2016 11:22

Een aantal dingen die bij mij opkomen.
Dat wordt wel heel duur mijn omas huis heeft minstens 8 kamers.keuken, kelder, garage, woonkamer, slaapkamer, zolder , hal ,badkamer. Stel dat je er 2 nodig hebt per kamer (hij kan nooit onder zich filmen of achter de bank bijvoorbeeld) dan is het 16 * 400¤ = 6400 Oei dat wordt behoorlijk prijzig.
Ik denk dat het niet voor mijn oma thuis is maar meer voor openbare ruimtes waar veel oudere komen de doelgroep is in mijn ogen dan niet de particulier maar eerder zorginstellingen, waarom zou ik het backen?

Hoe zit het met de privacy, werken veel zorginstellingen niet met een lokaal systeem waarbij camera's die van buitenaf te bekijken zijn uit den boze zijn?

Wat als iemand op de bank gaat liggen?

De grootste kans op succes in mijn ogen is door het neer te zetten als val detectie voor zorginstellingen, op het moment dat er iets gedetecteerd wordt komt er een melding op het scherm die beoordeelt moet worden door een medewerker. Kan iemand bij de receptie bijvoorbeeld zijn die in het algemeen de cameras in de gaten houden.

Door Harm, zaterdag 10 december 2016 11:52

Je vraagt je af waarom je kickstarter niet hoger staat?

Die moeite die je er in heb gestopt weet jij, maar is dit zichtbaar op de pagina voor een willekeurige bezoeker? Je neemt het heel zwaar zo te lezen (begrijpelijk) en hebt de illusie dat 'iemand op straat' er wel positief over is - vraag die dan ook om meteen 400¤ neer te leggen. In de video hoor ik niet wat jullie al gedaan hebben en voor hoe lang, en dan nog,

- hoe weet ik dat het detectie systeem echt werkt?
- kickstarter heeft op dit moment een moeilijke periode door alle gefailde projecten
- zelfs als je het ruimschoots haalt zie ik het keihard op hardware / massaproductie falen (een typisch kickstarter euvel)

Hoe nu verder?
Na al dat negatieve nu iets positiefs. Zo'n systeem heeft heel veel potentie.

Antwoord geven op:
Waarom kost die 'webcam' 400euro?
Installatie er WEL makkelijk uit laten zien
Prominenter toelichten over verschillende use cases: inbraakdetectie en baby detectie

Door Harm, zaterdag 10 december 2016 12:12

SBTweaker schreef op zaterdag 10 december 2016 @ 11:22:
De grootste kans op succes in mijn ogen is door het neer te zetten als val detectie voor zorginstellingen, op het moment dat er iets gedetecteerd wordt komt er een melding op het scherm die beoordeelt moet worden door een medewerker. Kan iemand bij de receptie bijvoorbeeld zijn die in het algemeen de cameras in de gaten houden.
Dit lijkt mij ook het meest realistisch.

Dit product lijkt echter te focussen op ouderen die thuis willen blijven wonen in tegenstelling tot een zorginstelling. Het primaire doel komt niet duidelijk naar voren.
Primair doel: Zorgen dat jouw (groot)ouders op tijd geholpen worden.

Ohja, en de 'media sluit me uit' - laat me niet lachen. Zolang je geen momentum hebt (zeg 100000¤ met 200+ backers) ben je niet interessant genoeg. Zo werkt de media op dit moment. Maar... Zodra de bal rolt dan willen ze allemaal een stukje van je.

Door Tweakers user klaaz, zaterdag 10 december 2016 12:50

Groningen ;-)

Ik vind het een mooi product maar ben het wel eens met sommige reacties van anderen.

Binnen zorginstellingen waar de 'woning' bestaat uit één kamer is één Heimdall waarschijnlijk genoeg maar zal nooit 100% van de woning coveren (Toilet? Badkamer? Dat zijn plekken waar het vaak mis gaat).

Het is m.i. juist interessant voor ouderen die NIET in een zorgomgeving wonen maar gewoon nog in een normale flat of woning. En dan ontkom je niet aan meerdere Heimdall's en dat wordt het een kostbare zaak. In die gevallen zal een device wat wordt gedragen door de bewoner altijd handiger en goedkoper zijn.

Ik snap dat het ontwikkelen en fabriceren geld kost maar als deze apparaten voordeliger (en compacter) zouden zijn zouden mensen het wel eens willen proberen. Want afgezien van nieuwe vindingen is het voor de gemiddelde Kickstarter echt wel te doen om iets nieuws voordelig in handen te krijgen.

Stel dat ze de prijs zouden hebben van een IP camera + een factor voor de 3d functionaleit en dat je ze per stuk maar ook per kit van 2 of 4 kunt aanschaffen (met extra korting) dan is iig de bewoner in een reguliere flat of woning ook geholpen en ontstaan er geen gaten in de dekking.

Tip: Ga eens praten met automatiseerders die gespecialiseerd zijn in de zorg i.p.v. de zorginstelling zelf. Deze partijen zitten al aan tafel bij de instellingen en kunnen/willen bij enthousiaste reacties van hun opdrachtgevers misschien mee investeren.

Verder: Vond ik het Font Awesome verhaal wel een leuke succes story en laat het ook redelijk wat insides zien van het wel en wee van crowdfunding. Niet te vergelijken, ik weet het maar wellicht haal je er inspiratie uit.

Ik wens jullie heel veel succes met de Heimdall!

[Reactie gewijzigd op zaterdag 10 december 2016 12:51]


Door Harm, zaterdag 10 december 2016 14:53

Als laatste aanvulling:
Veel 'we love' projecten worden gepromoot vanuit het 'positieve' (/happy feelings kuch) waarbij jullie project gepromoot wordt vanuit het negatieve. Toegegeven, dit is ook lastig gezien het complexe product dat jullie verkopen. Succes op kickstarter: simpel, mooi en leuk.

Ach, het is een goede les en maakt jullie meer 'humble' naar andere ondernemers.

Door Harm, zaterdag 10 december 2016 15:04

Harm schreef op zaterdag 10 december 2016 @ 14:53:
Succes op kickstarter: simpel, mooi en leuk.
En deze drie aspecten zie ik niet terugkomen.

Door Tweakers user JJ93, zaterdag 10 december 2016 15:21

Bij de hele Kickstarter word er voor mijn gevoel veel te veel gefocust op de technische aspecten. Dat is leuk voor Tweakers maar ik denk dat je doelgroep daar helemaal niks om geeft. De tijd van 13:37, de hardware bespreken in de video. Ik denk dat de doelgroep daar helemaal niet op zitten te wachten.

Die willen gewoon een werkend product en hoe het allemaal werkt maakt niks uit. Zo lang het maar werkt. En dat moet je overbrengen in de video en het duurt veel te lang voor eindelijk duidelijk wordt wat het eigenlijk voor een product is. En dan wordt er over object herkenning gesproken en code... tja maakt de meeste mensen echt 0,0 uit.

Het hele verhaal over de media en gevonden worden, dit had je toch ook al veel eerder kunnen onderzoeken? Je had bijvoorbeeld tien layouts kunnen maken op tien verschillende domeinnamen. Precies zoals je Kickstarter er uit zal zien. En dan adverteren op Facebook met hetzelfde budget en zelfde doelgroep, kijken hoe mensen navigeren en welk design de meeste kliks/conversie oplevert. Ik krijg het idee dat je nu alles in één klap hebt gelanceerd.

En dan kom je erachter dat de media niet geïnteresseerd is, dat de doelgroep misschien anders is, dat de video misschien beter kan, dat het verhaal misschien beter kan, etc. Dit zijn allemaal dingen die je voor de launch 100% duidelijk wilt hebben door de testen met tientallen scenario's.

Tja en zoals Harm noemt, je mist de 'simpel, mooi en leuk' factor. Bijvoorbeeld de AER van Nederlandse komaf. Die video gaat uit van het leuke, je GoPro gooien, mooie video's maken. En het is supersimpel, je doet de GoPro in het omhulsel en je gooit 'm. Leuke video erbij, lachende mensen. Dat is marketing en het werkt. En nadat ze momentum hadden kwamen ze ook op Tweakers, Engadget en Gizmodo, etc.

Door Tweakers user MadEgg, zondag 11 december 2016 10:52

SBTweaker schreef op zaterdag 10 december 2016 @ 11:22:
Een aantal dingen die bij mij opkomen.
Dat wordt wel heel duur mijn omas huis heeft minstens 8 kamers.keuken, kelder, garage, woonkamer, slaapkamer, zolder , hal ,badkamer. Stel dat je er 2 nodig hebt per kamer (hij kan nooit onder zich filmen of achter de bank bijvoorbeeld) dan is het 16 * 400¤ = 6400 Oei dat wordt behoorlijk prijzig.
Ik denk dat het niet voor mijn oma thuis is maar meer voor openbare ruimtes waar veel oudere komen de doelgroep is in mijn ogen dan niet de particulier maar eerder zorginstellingen, waarom zou ik het backen?
Dan is jouw oma in ieder geval niet onze doelgroep. Nog niet. Het gaat om de gemiddelde ouderenwoning. Die hebben doorgaans een woonkamer of zelfs woonkeuken, een klein halletje, een badkamer met toilet en een slaapkamer. En dan heb je er géén 4 nodig - hoogstwaarschijnlijk kun je met één volstaan. Onze oplossing houdt een wereldmodel bij die wordt aangepast op basis wat hij ziet - dat betekent dus dat er ook dingen gedetecteerd worden als er iets buiten zijn gezichtsveld gebeuren. Het gaat er niet zo zeer om dat je oma naar zolder gaat of wat ze daar doet - maar als ze daar bovengemiddeld lang verblijft is dat wel reden tot zorg.
Hoe zit het met de privacy, werken veel zorginstellingen niet met een lokaal systeem waarbij camera's die van buitenaf te bekijken zijn uit den boze zijn?
Er zijn geen camera's van buitenaf te bekijken. Heimdall analyseert zelf lokaal het beeld en stuurt niets naar buiten. Tenzij dat expliciet gevraagd wordt. Het interopereert ook met een lokaal camerasysteem indien gewenst.
Wat als iemand op de bank gaat liggen?
Dan wordt dat gedetecteerd als iemand die op de bank gaat liggen. Afhankelijk van de situatie wordt daar wel of niet iets mee gedaan. Als iemand een middagdutje op de bank wil doen is dat geen reden tot alarm natuurlijk.
De grootste kans op succes in mijn ogen is door het neer te zetten als val detectie voor zorginstellingen, op het moment dat er iets gedetecteerd wordt komt er een melding op het scherm die beoordeelt moet worden door een medewerker. Kan iemand bij de receptie bijvoorbeeld zijn die in het algemeen de cameras in de gaten houden.
Er is véél druk om mensen langer thuis te laten wonen, en bovendien is de zorgorganisatie-markt erg star, omdat je rekening moet houden met budgetten, vergoedingen vanuit zorgverzekeringen en de WLZ. ¤400,- opbrengen met twee of drie kinderen is vaak geen probleem, zeker omdat je daarmee akelige situaties voorkomt.

We zijn zeker geïnteresseerd in professionele zorgorganisaties en daar zijn we ook mee in gesprek, maar de toepassingen thuis zijn veel breder, net als de risico's.

Nu ik dit zo lees mist er wellicht wel wat informatie over dit soort zaken van de pagina. Bedankt voor de feedback!
Harm schreef op zaterdag 10 december 2016 @ 11:52:
Je vraagt je af waarom je kickstarter niet hoger staat?

Die moeite die je er in heb gestopt weet jij, maar is dit zichtbaar op de pagina voor een willekeurige bezoeker? Je neemt het heel zwaar zo te lezen (begrijpelijk) en hebt de illusie dat 'iemand op straat' er wel positief over is - vraag die dan ook om meteen 400¤ neer te leggen. In de video hoor ik niet wat jullie al gedaan hebben en voor hoe lang, en dan nog,
Nou ja, iets hoger was leuk geweest. We hadden er niet per sé op gerekend om het doel te halen - maar iets meer interactie met de community aldaar hadden we wel op gehoopt. Vragen vanuit geïnteresseerden, mensen die al was het maar ¤1,- bijdragen om te laten zien dat ze feeling met het probleem hebben of de oplossingsrichting leuk vinden.

Onze video is gebaseerd op héél veel andere video's die we bekeken hebben en wat voor trends we daaruit gedestilleerd hebben. Zelden wordt er een uitvoerige geschiedenis van het project behandeld (want dat is nou eenmaal saaie kost)
- hoe weet ik dat het detectie systeem echt werkt?
- kickstarter heeft op dit moment een moeilijke periode door alle gefailde projecten
Deze twee hangen samen inderdaad. Kwestie van vertrouwen. Op zich, als je ziet hoeveel geld andere projecten binnenhalen zou dat niet direct het probleem moeten zijn. Maar de recente projecten die ruimschoots gefinancierd waren en nu alsnog de boel vernaggelen zetten wel een smet op de reputatie van Kickstarter in het algemeen.
- zelfs als je het ruimschoots haalt zie ik het keihard op hardware / massaproductie falen (een typisch kickstarter euvel)
Waar baseer je dat op? Op onze pagina staat duidelijk vermeldt dat wij niet zelf de hardware produceren maar dat we dat uitbesteedt hebben aan onze partner Orbbec3D, die de hele productielijn al heeft liggen en een flinke productiecapaciteit heeft. Daar zal het dus zeker niet op falen.
Hoe nu verder?
Na al dat negatieve nu iets positiefs. Zo'n systeem heeft heel veel potentie.

Antwoord geven op:
Waarom kost die 'webcam' 400euro?
Installatie er WEL makkelijk uit laten zien
Prominenter toelichten over verschillende use cases: inbraakdetectie en baby detectie
Ik wil vanavond een update op de pagina zetten en we gaan proberen om dit hierin te verwerken! Bedankt!
Harm schreef op zaterdag 10 december 2016 @ 12:12:
[...]
Dit lijkt mij ook het meest realistisch.

Dit product lijkt echter te focussen op ouderen die thuis willen blijven wonen in tegenstelling tot een zorginstelling. Het primaire doel komt niet duidelijk naar voren.
Primair doel: Zorgen dat jouw (groot)ouders op tijd geholpen worden.
Ohja, en de 'media sluit me uit' - laat me niet lachen. Zolang je geen momentum hebt (zeg 100000¤ met 200+ backers) ben je niet interessant genoeg. Zo werkt de media op dit moment. Maar... Zodra de bal rolt dan willen ze allemaal een stukje van je.
Gezien de recente berichten op Tweakers over gordijnen op Kickstarter is 40k al genoeg, en ik las zelfs een berichtje over iemand die dacht misschien volgend jaar een Kickstarter op te zetten wat wel relevant genoeg was blijkbaar ;) Verder lijkt het wel te kloppen, maar zonder publicaties is het wel heel pittig om die bal aan het rollen te krijgen: het aantal bezoekers op de pagina is gewoon véél en véél te laag als je geen exposure krijgt. Sinds ik dit Tweakblog gepost heb zijn het aantal bezoekers op onze pagina verviervoudigd :X

Projects We Love zijn trouwens volgens mij niet per definitie simpel, mooi en leuk als ik zo kijk: https://www.kickstarter.com/discover/recommended - ik zie daar politiek, mensenrechten, uitstervende dieren en een telescoop die mensen zelf niet eens in handen krijgen, om maar eens wat voorwaarden te noemen.
klaaz schreef op zaterdag 10 december 2016 @ 12:50:
Groningen ;-)

Ik vind het een mooi product maar ben het wel eens met sommige reacties van anderen.

Binnen zorginstellingen waar de 'woning' bestaat uit één kamer is één Heimdall waarschijnlijk genoeg maar zal nooit 100% van de woning coveren (Toilet? Badkamer? Dat zijn plekken waar het vaak mis gaat).

Het is m.i. juist interessant voor ouderen die NIET in een zorgomgeving wonen maar gewoon nog in een normale flat of woning. En dan ontkom je niet aan meerdere Heimdall's en dat wordt het een kostbare zaak. In die gevallen zal een device wat wordt gedragen door de bewoner altijd handiger en goedkoper zijn.
Het is dan ook veel méér dan een camera. Ook ongevallen op die plekken worden snel gesignaleerd en doorgegeven. Met redenatie op basis van triggers kun je héél veel afleiden zonder het zelf te moeten zien. Bovendien zullen mensen nog veel huiverige zijn om een camera in het toilet of de badkamer op te hangen, dus daar willen we sowieso niet aan beginnen. Het is ook niet nodig.
Ik snap dat het ontwikkelen en fabriceren geld kost maar als deze apparaten voordeliger (en compacter) zouden zijn zouden mensen het wel eens willen proberen. Want afgezien van nieuwe vindingen is het voor de gemiddelde Kickstarter echt wel te doen om iets nieuws voordelig in handen te krijgen.

Stel dat ze de prijs zouden hebben van een IP camera + een factor voor de 3d functionaleit en dat je ze per stuk maar ook per kit van 2 of 4 kunt aanschaffen (met extra korting) dan is iig de bewoner in een reguliere flat of woning ook geholpen en ontstaan er geen gaten in de dekking.
Een structured light sensor is heel wat complexer dan een gewone IP camera. Als je het in de doe-het-zelf-richting zoekt kun je een Odroid XU4 + toebehoren aanschaffen voor ¤150 en een Microsoft Kinect voor ¤100,-., dan zit je op ¤250,- en heb je geen netjes geïntegreerd product en geen software. Je kunt ook de Orbbec Persee waar onze oplossing op gebouwd is bestellen bij Orbbec3D, dan betaal je ¤300,- exclusief importheffingen dus zit je al gauw op ¤350,-.

Het zou te overwegen zijn om onze software te verkopen als aparte 'perk' waarbij mensen zelf hun hardware bij elkaar moeten scharrelen natuurlijk, maar dat vergt een nieuwe Kickstarter (met een lager doel, aangezien je de hardware er dan buiten laat), en daarmee leveren we geen compleet product af, wat een beetje tegen het idee in gaat. Maar we zullen het zeker in overweging nemen.
Tip: Ga eens praten met automatiseerders die gespecialiseerd zijn in de zorg i.p.v. de zorginstelling zelf. Deze partijen zitten al aan tafel bij de instellingen en kunnen/willen bij enthousiaste reacties van hun opdrachtgevers misschien mee investeren.
Zijn we mee bezig! Meer de andere kant op overigens - automatiseerders die gespecialiseerd zijn in zorg voor mensen thuis - onze doelgroep zeg maar.
Verder: Vond ik het Font Awesome verhaal wel een leuke succes story en laat het ook redelijk wat insides zien van het wel en wee van crowdfunding. Niet te vergelijken, ik weet het maar wellicht haal je er inspiratie uit.
Leuk om te lezen, maar inderdaad compleet onvergelijkbaar. Als je hun verhalen leest moet je dus feitelijk al een enorm budget hebben om een Kicsktarter te beginnen, en daarmee is het niet echt Kickstarter meer. Wellicht dat Kickstarter sinds de oprichting veranderd is, maar het beeld erbij is dat mensen met een goed idee en een prototype hiermee eenvoudig over kunnen gaan tot vermarkting - als je eerst al tienduizenden euro's moet verstoken om alleen je campagne op te zetten (15k$ voor een filmpje achten zij reëel - als we dat soort geld hadden gehad was er nu geen Kickstarter voor ons geweest ;) ).
Ik wens jullie heel veel succes met de Heimdall!
Thanks!
JJ93 schreef op zaterdag 10 december 2016 @ 15:21:
Bij de hele Kickstarter word er voor mijn gevoel veel te veel gefocust op de technische aspecten. Dat is leuk voor Tweakers maar ik denk dat je doelgroep daar helemaal niks om geeft. De tijd van 13:37, de hardware bespreken in de video. Ik denk dat de doelgroep daar helemaal niet op zitten te wachten.
Die tijd van 13:37 is voor onszelf natuurlijk - je ziet die nergens terugkomen. Natuurlijk heeft verder niemand daar een boodschap aan, maar het is net zo goed een tijd als 16:59, 14:00 of 9:30. Er moet wel iéts van hardware besproken worden - er zijn namelijk al wel camera-oplossingen voor dit soort toepassingen en dat weet onze doelgroep ook goed. Daarom is het wel belangrijk om aan te stippen dat ons product anders is dan wat ze al kennen.
Die willen gewoon een werkend product en hoe het allemaal werkt maakt niks uit. Zo lang het maar werkt. En dat moet je overbrengen in de video en het duurt veel te lang voor eindelijk duidelijk wordt wat het eigenlijk voor een product is. En dan wordt er over object herkenning gesproken en code... tja maakt de meeste mensen echt 0,0 uit.
Misschien zouden er meerdere filmpjes voor verschillende segmenten van de doelgroep moeten zijn. De dingen die jij aanstip worden door mensen die ervaring hebben met huidige cameraoplossingen altijd als nadelen genoemd, dus voor hen is het belangrijk om dat aan te stippen. Voor mensen die er nog geen ervaring mee hebben zal dat inderdaad minder een rol spelen.
Het hele verhaal over de media en gevonden worden, dit had je toch ook al veel eerder kunnen onderzoeken? Je had bijvoorbeeld tien layouts kunnen maken op tien verschillende domeinnamen. Precies zoals je Kickstarter er uit zal zien. En dan adverteren op Facebook met hetzelfde budget en zelfde doelgroep, kijken hoe mensen navigeren en welk design de meeste kliks/conversie oplevert. Ik krijg het idee dat je nu alles in één klap hebt gelanceerd.

En dan kom je erachter dat de media niet geïnteresseerd is, dat de doelgroep misschien anders is, dat de video misschien beter kan, dat het verhaal misschien beter kan, etc. Dit zijn allemaal dingen die je voor de launch 100% duidelijk wilt hebben door de testen met tientallen scenario's.
Je hebt ongetwijfeld volledig gelijk, maar daarmee zit weer met het probleem wat ik hierboven ook al aangestipt heb, dat het op die manier alleen voorbehouden is aan bedrijven die geld en middelen hebben om daar hele teams op te zetten en veel geld aan te spenderen. Daar hebben we ons dan op verkeken - Kickstarter zagen wij meer als een springplank voor beginnende bedrijven met weinig middelen, maar dat is op deze manier dus niet voor ons weggelegd.
Tja en zoals Harm noemt, je mist de 'simpel, mooi en leuk' factor. Bijvoorbeeld de AER van Nederlandse komaf. Die video gaat uit van het leuke, je GoPro gooien, mooie video's maken. En het is supersimpel, je doet de GoPro in het omhulsel en je gooit 'm. Leuke video erbij, lachende mensen. Dat is marketing en het werkt. En nadat ze momentum hadden kwamen ze ook op Tweakers, Engadget en Gizmodo, etc.
Terwijl die exposure juist belangrijker is voordat je zover bent ;) Wat de Velocity smartphone Kickstarter dan wél op de frontpage bij Tweakers deed voordat er écht dat momentum was is mij een raadsel.

Bedankt voor de feedback! Op basis van de feedback hier krijg ik vooral het gevoel dat er een mismatch tussen Kickstarter en ons product is (gelimiteerd door financiën). Alsnog genoeg om te schaven aan de huidige campagne.
Harm schreef op zaterdag 10 december 2016 @ 18:34:
Plus inderdaad de focus op die 'valdetectie' software, want die camera kan ook gekocht worden voor de helft van het geld. Scheelt trouwens ook een hoop zorgen dat de productie niet gaat lukken! (blijft software over...veel valse alarmen en gemiste alarmen)

https://orbbec3d.com/product-persee/
(zij hebben trouwens wel enige mediaandacht gehad omdat zij ten minste een nieuw product presenteren)

En ondertussen iemand laten specialiseren in 'selling software', want dat is feitelijk wat jullie doen - daar heb ik geen kaas van gegeten.
Dat ís onze Heimdall. Heimdall = Orbbec Persee + onze software voorgeïnstalleerd. Staat dacht ik duidelijk op de pagina, maar wellicht moet dat nog explicieter gemaakt worden? De helft van het geld gaat alleen op voor Amerikanen overigens. Als je de Orbbec Persee besteld kost je dat ¤298 euro inclusief verzending, en daar komt dan natuurlijk nog de importheffing bovenop. Je bent dus gauw tegen de ¤325,- tot ¤350,- kwijt. De "Super Early Bird"-exemplaren zijn voor Europeanen dan dus ook een voordelige manier om een Orbbec Persee in handen te krijgen.

Zorgen over dat de productie niet gaat lukken zijn dus ook niet heel terecht - daar hebben wij duidelijke afspraken met Orbbec over gemaakt. Zij pre-installeren onze software zelfs.

Door Tweakers user yoshiwa, zondag 11 december 2016 11:07

Ik mis duidelijkheid.
Ik deed de kickstarter open en na de titel wist ik nog niet wat je mij probeerde te verkopen
Verderop veel technische uitleg van wat en hoe, en ik weet wel ongeveer waarover het gaat, maar heb al bijna meer een idee van de harware en algoritmes dan van wat het product nu is.

Kijk eens rond op andere kickstarters. het eerste stuk moet echt gaan over het product, waarom wil ik het hebben, wat zijn de features die me interesseren ? Pas dan meer ingaan op info over de werking , haalbaarheid enz

Door Tweakers user Nilsepils, zondag 11 december 2016 12:16

Ik denk ook dat je Kickstarter pagina gewoon niet mooi genoeg is. Op eerste gezicht ziet het er uit als een wetenschappelijk artikel, niet als een product dat je probeert te verkopen.

Ik snap dat je plaatjes met tekst zo veel mogelijk wil vermijden, maar de foto's die nu in je campaign staan zeggen helemaal niets. Dit vind ik persoonlijk een hele sterke campaign (muv de voice over in de video), belangrijkste info (en de info waar je op zoekt) is ook te vinden in tekst. Maar headings, productfoto's, reward structure/modulaire onderdelen/stretch goals zitten in nette tabelletjes die echt wel overzichtelijker zijn dan tekst. Jammer dat je er dan niet op kunt zoeken, maar als je voor het grootste deel toch aan het leunen bent op traction vanuit social media denk ik dat je dat misschien even moet laten zitten.

De campaign ziet er nu uit als wetenschappelijk onderzoek en dat is zonde, want het idee van de Heimdall is best wel leuk. Je moet de voordelen van je product communiceren naar een potentiële klant, niet naar een geek!

Door Tweakers user codebeat, zondag 11 december 2016 19:41

Interessante post, heel herkenbaar ook. Mooi product. Ik had ook een mooi product maar blijkbaar is het publiek op Kickstarter meer geïnteresseerd in GADGETS. Wat je ook veel ziet is studenten, die de beschikking hebben over fantastische apparatuur en connecties via de universiteit, dan heb je een streepje voor. Beetje ala Apple/Jobs video erbij en dan zit het vaak wel snor. Als je geen geld hebt (waar dit juist voor bedoeld is) en je product is nog klaar of het is alleen een idee, dan gaat dit niet werken. Wat je veel ziet is een mooi prototype dat klaar is om geproduceerd te worden (hoeft niet meer aan worden geschaafd, WYSIWYG dus), massaproductie en men dan kickstarter gebruikt als marketinginstrument om de naamsbekendheid te vergroten en de productie te financieren.

Ik vroeg ook 200.000 euro, dat is achteraf veel te veel denk ik. Eigenlijk zou je een lager bedrag moeten vragen (bereik je ook eerder je funded status) en hopen dat je hoger uitkomt. Hoger uitkomen zie je vaak bij producten die goed in de smaak vallen. Kom je niet aan het bedrag, heb je in ieder geval een bewijs dat mensen het willen hebben en kun je wellicht leuren bij een bank voor een aanvullende lening.

Wat de url naar het project betreft heb ik een tip, heb toen een domeinnaam geregistreerd (illupay.com) en daar subdomeinamen aan gekoppeld. Via https://freedns.afraid.org/ (is gratis en werkt erg goed) heb ik de subdomeinnamen geredirect naar verschillende content/media, zoals bijvoorbeeld:
kickstarter.illupay.com (veel korter en
facebook.illupay.com
twitter.illupay.com
etc.
Voordeel van dit is dat je deze urls alvast kunt verspreiden en dat je elk gewenste content erachter kunt zetten. Dus als de url van je project bekend is, of iets anders wijzigt, dan kun je dat aanpassen zonder dat je url updates hoeft uit te brengen. Handig nietwaar? En, mocht product falen, kun je de stekker eruit trekken door alle urls te laten vervallen, dat wat ik dus heb gedaan ;-) Zo hou je nog een beetje controle over wat mag blijven bestaan.

Nog even terug naar het product. Het is een mooi product (het doel moet ik eigenlijk zeggen), met een medisch tintje. De prijs voor een bewegingsdetector is naar mijn smaak te hoog. Mede omdat ik weet dat er openbron software is waarmee lichaamsdelen, gezichten en objecten kunnen worden herkend d.m.v. een webcam. Dat is een goedkopere oplossing Ik heb bij wijze van experiment zelfs in Delphi een programmaatje geschreven dat gebruik maakt van zo'n openbron bibliotheek om met mijn hoofd de muis te besturen. Sterker nog, zo'n programmaatje bleek bij nader inzien al te bestaan, bedoeld voor mensen met een handicap. Dus als een webcam zou nemen en je past de bibliotheek en of schrijft software daarvoor dat kan draaien op welk platform dan ook heb je:
a) een zeer goedkope oplossing
b) 'onderdelen' zijn gemakkelijk te verkrijgen/vervangen
c) dat het voor iedereen bereikbaar is, alleen een webcam en software nodig

Ik denk dat met een apparaat zoals dit het probleem groter wordt gemaakt dan het is, in feite is het gewoon een camera met detectie software/hardware. Ik zag ook een arduino voorbij komen in de video. Als je bedenkt dat er oude computers en telefoons te over zijn met voldoende processorkracht om dit te kunnen, waarom gebruik je dat niet?

Maar stel dat je er louter en alleen software van zou maken, dat is vaak ook niet interessant voor kickstarter, dan is het beter om met idee in de hand op zoek te gaan naar een investeerder zoals met vele apps het geval is. Anders krijg je dezelfde problemen waar ik ook tegen aan liep.

Aan mijn project mankeerde van alles hoor, met zeer weinig geld gemaakt, in mijn eentje en in een veel te korte tijd (door de constructie waar ik in zat). Helaas kun je het project niet verwijderen van Kickstarter, het zal dus in lengte van jaren onderdeel blijven uitmaken van mijn leven :-D. Als je wil, kun je het project hier bekijken;
https://www.kickstarter.c...-and-buy-everywh?ref=city (niet lachen ;-))

Succes met de campagne en bedankt voor deze interessante post.

Door Tweakers user MadEgg, zondag 11 december 2016 20:32

Erwines schreef op zondag 11 december 2016 @ 19:41:
Interessante post, heel herkenbaar ook.
...
Ik vroeg ook 200.000 euro, dat is achteraf veel te veel denk ik. Eigenlijk zou je een lager bedrag moeten vragen (bereik je ook eerder je funded status) en hopen dat je hoger uitkomt.
Klopt, dat denken we ook. De belangrikste reden dat het target wel hoog ligt is omdat voor minder dan 500 we niet de prijzen kunnen aanbieden die we doen, omdat we dan veel meer aan hardware kwijt zijn. Dat zou onszelf dus in de problemen brengen. Lastige afweging.
Wat de url naar het project betreft heb ik een tip, heb toen een domeinnaam geregistreerd (illupay.com) en daar subdomeinamen aan gekoppeld. Via https://freedns.afraid.org/ (is gratis en werkt erg goed) heb ik de subdomeinnamen geredirect naar verschillende content/media, zoals bijvoorbeeld:
kickstarter.illupay.com (veel korter en
facebook.illupay.com
twitter.illupay.com
etc.
Voordeel van dit is dat je deze urls alvast kunt verspreiden en dat je elk gewenste content erachter kunt zetten. Dus als de url van je project bekend is, of iets anders wijzigt, dan kun je dat aanpassen zonder dat je url updates hoeft uit te brengen. Handig nietwaar? En, mocht product falen, kun je de stekker eruit trekken door alle urls te laten vervallen, dat wat ik dus heb gedaan ;-) Zo hou je nog een beetje controle over wat mag blijven bestaan.
Klopt, zo hebben wij het ook opgelost uiteindelijk. Ook met advertenties - subdomeinen a la ad01.enacer.com / ad02.enacer.com etc om het effect van de verschillende advertenties die we geplaatst hadden te meten. Kickstarter laat geen volledige adressen zien van referrers maar domeinnamen, daar hou je zo ook mooi rekening mee. Helemaal laten verdwijnen gaat niet lukken voor ons inderdaad, daarvoor hebben we de echte URL ook te vaak rondgestrooid. Maakt ook niet zo veel uit, op zich niets om ons voor te schamen. Idem voor jouw product, beter geprobeerd en gefaald dan niet geprobeerd, nietwaar?
Nog even terug naar het product. Het is een mooi product (het doel moet ik eigenlijk zeggen), met een medisch tintje. De prijs voor een bewegingsdetector is naar mijn smaak te hoog. Mede omdat ik weet dat er openbron software is waarmee lichaamsdelen, gezichten en objecten kunnen worden herkend d.m.v. een webcam. Dat is een goedkopere oplossing Ik heb bij wijze van experiment zelfs in Delphi een programmaatje geschreven dat gebruik maakt van zo'n openbron bibliotheek om met mijn hoofd de muis te besturen. Sterker nog, zo'n programmaatje bleek bij nader inzien al te bestaan, bedoeld voor mensen met een handicap. Dus als een webcam zou nemen en je past de bibliotheek en of schrijft software daarvoor dat kan draaien op welk platform dan ook heb je:
a) een zeer goedkope oplossing
b) 'onderdelen' zijn gemakkelijk te verkrijgen/vervangen
c) dat het voor iedereen bereikbaar is, alleen een webcam en software nodig

Ik denk dat met een apparaat zoals dit het probleem groter wordt gemaakt dan het is, in feite is het gewoon een camera met detectie software/hardware. Ik zag ook een arduino voorbij komen in de video. Als je bedenkt dat er oude computers en telefoons te over zijn met voldoende processorkracht om dit te kunnen, waarom gebruik je dat niet?
Helaas, zo complex is het probleem wel. Er bestaan al webcam-oplossingen, maar die geven heel veel valse alarmen. Als je even aanneemt dat de camera op de grond staat en recht de ruimte in kijkt, om het maar even extreem te maken, kun je met een webcam niet het verschil zien wat er vóór de bank gebeurt of op de bank - in beide gevallen wordt je zicht geblokkeerd door de persoon die daar iets doet. De 3D-informatie die de structured light sensor ons levert stelt ons in staat om daar wél correct mee om te gaan en veelvuldige proeven hebben ook aangetoond dat dat een enorm verschil maakt. Nu zal je de camera niet snel recht op de grond zetten, maar een webcam-oplossing moet eigenlijk een bijna perfecte top-down view hebben om goed te werken en dat is veelal niet haalbaar. Daarnaast is de automatische calibratie en het omgaan met een dynamsiche omgeving veel lastiger, zoals ook de concurrerende producten laten zien (ik noem een Slimme Optische Sensor (SOS) of de sensor die Vanbreda maakt). Wij willen ons duidelijk onderscheiden van die producten en onze oplossing werkt ook daadwerkelijk significant beter. Daar komen wel wat eisen aan de hardware vandaan. Overigens kan het allemaal nog veel goedkoper als we er duizenden kunnen afzetten - de kwantumkortingen worden nog veel groter bij grotere oplages. Apparaten als SOS kosten overigens ook 750 - 1000 euro, dus daarmee vergeleken is ons product echt heel goedkoop.

We hebben gespeeld met het idee om te richten op mensen die al een Kinect oid hebben, daar lukt het ook mee. Dat wordt dan echter wel een technische aangelegenheid en wij richten ons op mantelzorgers, al dan niet met technisch inzicht. Dat past dus in ieder geval niet bij het uiteindelijke product, al had het voor Kickstarter misschien wel gekund.
Aan mijn project mankeerde van alles hoor, met zeer weinig geld gemaakt, in mijn eentje en in een veel te korte tijd (door de constructie waar ik in zat). Helaas kun je het project niet verwijderen van Kickstarter, het zal dus in lengte van jaren onderdeel blijven uitmaken van mijn leven :-D. Als je wil, kun je het project hier bekijken;
https://www.kickstarter.c...-and-buy-everywh?ref=city (niet lachen ;-))

Succes met de campagne en bedankt voor deze interessante post.
Thanks, leuk om de ervaringen van een mede-creator ook te horen! Jammer dat het niet gelukt is met je project - wij doen nog ons best om er alsnog een succes van te maken. Met nog ruim twee weken op de teller kan het op zich prima - zolang we op de een of andere manier maar wat momentum weten op te bouwen. We gaan het proberen!

Door Tweakers user JJ93, zondag 11 december 2016 20:41

Je hebt ongetwijfeld volledig gelijk, maar daarmee zit weer met het probleem wat ik hierboven ook al aangestipt heb, dat het op die manier alleen voorbehouden is aan bedrijven die geld en middelen hebben om daar hele teams op te zetten en veel geld aan te spenderen. Daar hebben we ons dan op verkeken - Kickstarter zagen wij meer als een springplank voor beginnende bedrijven met weinig middelen, maar dat is op deze manier dus niet voor ons weggelegd.
Ik ben ook echt niet een marketing expert, maar nu ik de overstap heb gemaakt van Informatica bachelor naar Human Computer Interaction master merk ik pas echt hoe belangrijk de 'experience' is. Niet alleen qua marketing, maar ook bij hoe het product er uit ziet, hoe je video eruit ziet, hoe je tekst eruit ziet, welke vorm en kleur je buttons hebben etc.

A/B testen is echt niet alleen voorbehouden voor teams met een enorm budget. Zelf heb ik bijvoorbeeld gemerkt dat er 2x zo vaak geklikt werkt op een groene button met afgeronde hoeken t.o.v. een donkerblauw rechthoekige button. Ja echt, twee keer zoveel kliks met slechts 2 regels CSS style verschil.

Hetzelfde geldt voor de montage van video's, de opbouw van je kickstarter campagne tekst, de zinnen en woorden in de tekst, afbeeldingen, etc. Enorm veel werk wil je alles testen maar ik heb gemerkt dat het echt heel veel kan opleveren.

Vanuit mijn Informatica achtergrond ben ik geneigd om gewoon een button te kiezen - het werk toch? Maar met mijn nieuwe optiek en ervaringen weet ik dat zoiets echt een enorm verschil kan maken.

Succes verder in ieder geval! Altijd tof om zelf een product op de markt te brengen. Dat is uiteindelijk ook mijn doel, maar ik ben nog druk met protoypes en het evalueren van beschikbare technieken - dus ik dat gaat nog wel een aantal jaar duren.

Door Tweakers user Ample Energy, maandag 12 december 2016 13:02

Ik heb niet alle comments gelezen, maar ik vind het in ieder geval een mooi product. Zelfs voor alleenstaanden die misschien een beetje achteraf wonen kan het wel wat zijn. Niet dat je je buren een bericht wilt sturen als je te lang in bed ligt volgens dat ding, maar als je alleen woont en de camera ziet je naar de trap lopen, maar vervolgens na een uur nog niet de kamer beneden in... Er zijn genoeg mensen die hun hoofd stoten en een uur later overlijden. De camera had ze niet gered, maar liever na een uur een alarmmelding zodat er wat te proberen is dan na 3 dagen worden gevonden en dat er helemaal niks meer te doen is.

Maar mijn moeder werkt in de thuiszorg en dit soort apparaten lijkt me ideaal om de lasten daarin te verlichten. De kosten heb je er per patiënt ook snel uit en de camera's kunnen weer in een ander huis worden geplaatst wanneer de cliënt geen zorg meer nodig heeft.
Ik zal de link naar de Kickstarterpagina en deze blog naar een paar mensen sturen. Ik verwacht niet snel resultaat, maar misschien dat zij het ergens ter sprake kunnen brengen of dat je ergens een interview in een vakblad kunt krijgen. Qua techniek willen ze vaak wel wat proberen. Zo heeft bijna iedere hulpbehoevende tegenwoordig een knop om zijn/haar nek hangen en hebben dementerende ouderen vaak een GPS-zender in hun schoen zitten. Dit is m.i. de logische eerstvolgende stap in het techniekverhaal.

Blog zelf vond ik trouwens ook leuk om te lezen.

Door Tweakers user caesar1000, maandag 12 december 2016 20:26

MadEgg schreef op donderdag 8 december 2016 @ 23:43:
[...]


Hmm, goed punt. We hebben wel het een en ander gedeeld op LinkedIn maar niemand van ons heeft er veel ervaring mee. Zal me er nog eens in verdiepen.


[...]


Heej, de tekst van je bericht is opeens verdwenen ;)

Het probleem met Kickstarter is dat je weinig mogelijkheden tot layout hebt. Je hebt een tekstveldje en daar kun je kopjes maken en woorden dikgedrukt maken, en verder kun je plaatjes of videos invoegen. Dan heb je het wel zo'n beetje gehad. Wat THE MUNCHER doet om daarom heen te werken is alle layout-elementen in een plaatje verwerken - zoals aangepaste fonts, tabellen en meer van dat soort dingen. Ik heb zelfs wel pagina's gezien waarbij álle tekst in een plaatje verwerkt is.

De reden dat wij dat niet gedaan hebben is omdat plaatjes zo slecht geïndexeerd worden door zoekmachines en het gebrek aan dergelijke functionaliteit suggereert dat Kickstarter dat liever niet heeft. Wellicht is het tijd om die keuze te heroverwegen.
Ah ja, zulke irritante fill-in lijsten ken ik. Zie je wel vaker en is ontzettend onhandig.

Ik vraag me sowieso een beetje af hoeveel het scheelt als je wel/niet geïndexeerde afbeeldingen hebt. Ik denk dat het vooral om naam en populariteit gaat waarmee je jezelf pas echt goed op de kaart zet.

Zoals je zelf ook al aangeeft misschien tijd om de keuzes die gemaakt zijn iets bij te stellen en bv. toch meer te focussen op een aantrekkelijke pagina ipv een goed geïndexeerde pagina. Die potentiële 'investeerders' maakt dat weinig uit. Bij hun gaat het om aantrekkelijkheid en of het geloofwaardig/te vertrouwen is.
MadEgg schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 00:06:
[...]


Had deze nog even gemist. In principe is dat zeker waar - we hebben allerlei ideeën wat je hiermee kunt doen. Daar wordt ook op gehint in de tekst, maar wel erg kort. Het leek ons verstandiger om op één core toepassingsgebied te richten, zeker omdat het filmpje ook in die richting is opgezet. Een oplossing-voor-van-alles is lastiger om kort en aantrekkelijk te profileren. Het project compleet over de kop gooien is niet haalbaar op dit moment, dan trekt Kickstarter te stekker eruit. Maar we zouden ons best nog wel wat meer kunnen richten op andere functionaliteit. Voelt wel raar denk ik, het is toch een beetje je kindje waar je al tijden aan werkt.


[...]
Ja, okay. Dat is zeker waar. Begrijp ook wel dat het, als je ergens moet beginnen, het heel moeilijk is om gelijk alle markten aan te boren. Ik denk dat je het nog steeds als jullie 'kindje' moet zien en dan misschien wel 'kindje 2.0'. :+

Een kindje dat tot meer in staat is. :)

Misschien goed om in ieder geval de mogelijkheden te onderzoeken en te kijken of er misschien een combinatie van verschillende manieren van gebruik te maken is. Net zoals dat een smartwatch te gebruiken is tijdens sporten/werk/thuis. :9

[Reactie gewijzigd op maandag 12 december 2016 20:27]


Door Tweakers user caesar1000, maandag 12 december 2016 20:26

Alweer dubbelpost. Ben teveel het forum gewend en reageer weinig bij Tweakblogs. :+

[Reactie gewijzigd op maandag 12 december 2016 20:28]


Door Tweakers user MadEgg, dinsdag 13 december 2016 02:17

JJ93 schreef op zondag 11 december 2016 @ 20:41:
A/B testen is echt niet alleen voorbehouden voor teams met een enorm budget. Zelf heb ik bijvoorbeeld gemerkt dat er 2x zo vaak geklikt werkt op een groene button met afgeronde hoeken t.o.v. een donkerblauw rechthoekige button. Ja echt, twee keer zoveel kliks met slechts 2 regels CSS style verschil.

Hetzelfde geldt voor de montage van video's, de opbouw van je kickstarter campagne tekst, de zinnen en woorden in de tekst, afbeeldingen, etc. Enorm veel werk wil je alles testen maar ik heb gemerkt dat het echt heel veel kan opleveren.
Nouja, het budget dan misschien niet, maar beschikbaarheid van tijd is wel een puntje. Je bent bezig met productontwikkeling in je schaarse beschikbare tijd - liever "verspil" je die niet aan dat soort zaken. Ze zijn alleen duidelijk belangrijker dan wij graag hadden gezien ;) Naar aanleiding van alle feedback hier heeft de pagina in ieder geval een complete make-over gekregen waarbij de focus wat meer op vorm en bondigheid ligt in plaats van technische compleetheid.
Succes verder in ieder geval! Altijd tof om zelf een product op de markt te brengen. Dat is uiteindelijk ook mijn doel, maar ik ben nog druk met protoypes en het evalueren van beschikbare technieken - dus ik dat gaat nog wel een aantal jaar duren.
Ik hoop er wat van te voren als het zo ver is!
Ample Energy schreef op maandag 12 december 2016 @ 13:02:
Ik heb niet alle comments gelezen, maar ik vind het in ieder geval een mooi product. Zelfs voor alleenstaanden die misschien een beetje achteraf wonen kan het wel wat zijn. Niet dat je je buren een bericht wilt sturen als je te lang in bed ligt volgens dat ding, maar als je alleen woont en de camera ziet je naar de trap lopen, maar vervolgens na een uur nog niet de kamer beneden in... Er zijn genoeg mensen die hun hoofd stoten en een uur later overlijden. De camera had ze niet gered, maar liever na een uur een alarmmelding zodat er wat te proberen is dan na 3 dagen worden gevonden en dat er helemaal niks meer te doen is.
Precies, dat is ook onze insteek. Vooralsnog in ieder geval. Jouw voorbeeld gaan we niet voorkomen, maar we zijn er wel van overtuigd dat een achteruitgang van de loopvaardigheid herkend kan worden zodat er tijdig preventief maatregelen genomen kunnen worden. In de toekomst gaat er nog veel meer mogelijk zijn.
Maar mijn moeder werkt in de thuiszorg en dit soort apparaten lijkt me ideaal om de lasten daarin te verlichten. De kosten heb je er per patiënt ook snel uit en de camera's kunnen weer in een ander huis worden geplaatst wanneer de cliënt geen zorg meer nodig heeft.
Ik zal de link naar de Kickstarterpagina en deze blog naar een paar mensen sturen. Ik verwacht niet snel resultaat, maar misschien dat zij het ergens ter sprake kunnen brengen of dat je ergens een interview in een vakblad kunt krijgen. Qua techniek willen ze vaak wel wat proberen. Zo heeft bijna iedere hulpbehoevende tegenwoordig een knop om zijn/haar nek hangen en hebben dementerende ouderen vaak een GPS-zender in hun schoen zitten. Dit is m.i. de logische eerstvolgende stap in het techniekverhaal.

Blog zelf vond ik trouwens ook leuk om te lezen.
Bedankt! Heb er mijn best op gedaan :)
caesar1000 schreef op maandag 12 december 2016 @ 20:26:
[...]
Ah ja, zulke irritante fill-in lijsten ken ik. Zie je wel vaker en is ontzettend onhandig.

Ik vraag me sowieso een beetje af hoeveel het scheelt als je wel/niet geïndexeerde afbeeldingen hebt. Ik denk dat het vooral om naam en populariteit gaat waarmee je jezelf pas echt goed op de kaart zet.

Zoals je zelf ook al aangeeft misschien tijd om de keuzes die gemaakt zijn iets bij te stellen en bv. toch meer te focussen op een aantrekkelijke pagina ipv een goed geïndexeerde pagina. Die potentiële 'investeerders' maakt dat weinig uit. Bij hun gaat het om aantrekkelijkheid en of het geloofwaardig/te vertrouwen is.
Dat hebben we nu gedaan, de pagina heeft een flinke make over gekregen, grotendeels op basis van feedback van deze pagina en wat we daar in samenspraak met adviseurs en vrienden weer van gemaakt hebben. Waarschijnlijk te laat inmiddels, maar eens zien of we nog een opleving kunnen realiseren.
Een kindje dat tot meer in staat is. :)

Misschien goed om in ieder geval de mogelijkheden te onderzoeken en te kijken of er misschien een combinatie van verschillende manieren van gebruik te maken is. Net zoals dat een smartwatch te gebruiken is tijdens sporten/werk/thuis. :9
Hinten we nu ook iets meer op. Maar wellicht dat we de verschillende use cases in de toekomst nog wat meer gaan uitwerken en apart vermarkten - dan gaan we kijken waarmee we het snelst resultaat boeken.

Bedankt voor alle feedback!

Aan álle mensen die hier gereageerd hebben al lezen jullie het inmiddels vast niet meer:

Het schrijven van dit blog heeft véél meer opgeleverd dan ik ervan had verwacht toen ik het van me afschreef. Ontzettend waardevol en een wijze les! Iedereen enorm bedankt voor het nemen van de tijd om mijn post door te lezen en zelfs onze campagne-pagina te bekijken, en dan ook nog een reactie te typen. Super!

Door Tweakers user TgR_KILLER, woensdag 14 december 2016 13:03

Ik weet wat je bedoeld, heb een paar jaar geleden ook een crowdfunding ding gestart. Van te voren bijna een jaar nagedacht over teksten, plaatjes, al dat soort dingen. Je kent het vast ;)

En uiteindelijk viel het nogal dood neer haha. Ach, niet erg, op naar het volgende project of ding :) Hopelijk wil jou project nog wel wat worden, of probeer het via een ander platform. Kickstarter moet altijd 100% gefund zijn volgens mij, waar je ook platformen hebt waar je met een kleiner bedrag misschien ook al wat kan.

Edit: Misschien is het al gezegd, of heb je het al gedaan. Maar is je product misschien niet iets voor zorg instanties? Ik weet uit persoonlijke kring dat in zorgtehuizen etc. alles onder druk staat. Vooral de mensen.. Dit product kan ze daar misschien wel heel goed helpen. Geen idee waar je zou moeten beginnen maar toch :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 14 december 2016 13:06]


Door Tweakers user caesar1000, woensdag 14 december 2016 22:12

Net de pagina bekeken: het ziet er iig een stuk beter uit!! ;)

Ik denk dat dit een les wordt waaruit jullie veel kunnen leren en ook weer een grote stap voorwaarts hebben gezet. Zoals jij eerder al beschreef is momentum erg belangrijk.

Wat betreft die aanbieders van campagnes voor Kickstarter: Ik zou als ik jullie was beter voor bv. ¤500 (ligt natuurlijk een beetje aan of je alleen een mooi logo/stijl wilt of bv. een infographic + voorgaande) een infographic maker een mooie pagina laten maken/infographic/logo's/stijl etc. dan dat geld in zo'n (nutteloze?) aanbieding campagne/marketingdeal stoppen. Ja, het is niet niks, maar het is het echt waard. Zoals eerder aangehaald: het gaat heel erg om die eerste stap.

Klein voorbeeld:

Persoon 1 ziet een aantrekkelijk huis te koop staan dat er goed verzorgd uitziet. Diegene gaat een aantal dagen later door de deur en koopt een maand daarna nog het huis.

Persoon 2 rijdt langs en ziet het zoveelste huis te koop, ook niet echt aantrekkelijk... Zal nooit een stap door die deur zetten en dus ook nooit de binnenkant (lees: details) zien.

De thumbnail en tekst die daarbij te zien is zijn ook heel erg belangrijk btw! Het moet niet zo zijn 'de zoveelste smartcamera', maar: 'wat is dat voor gadget!!!???'

Veel succes! :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 14 december 2016 22:18]


Door Tweakers user TgR_KILLER, vrijdag 16 december 2016 12:22

Zag net advertentie op de hoofdpagina van nu.nl staan met link naar de kickstarter. Geen idee of ik die nou voorgeschoteld kreeg omdat ik hem al had bekeken..

Door Tweakers user MadEgg, vrijdag 16 december 2016 14:02

TgR_KILLER schreef op vrijdag 16 december 2016 @ 12:22:
Zag net advertentie op de hoofdpagina van nu.nl staan met link naar de kickstarter. Geen idee of ik die nou voorgeschoteld kreeg omdat ik hem al had bekeken..
Dat zou best eens een retargetting-campagne kunnen zijn inderdaad. We hebben zelf in ieder geval niets met nu.nl afgesproken over advertenties.
TgR_KILLER schreef op woensdag 14 december 2016 @ 13:03:
En uiteindelijk viel het nogal dood neer haha. Ach, niet erg, op naar het volgende project of ding :) Hopelijk wil jou project nog wel wat worden, of probeer het via een ander platform. Kickstarter moet altijd 100% gefund zijn volgens mij, waar je ook platformen hebt waar je met een kleiner bedrag misschien ook al wat kan.
Ja, dat klopt. Dat is wel een bewuste keuze geweest - we willen de kosten laag houden, en daarvoor zijn bulk discounts nodig van Orbbec. De ¤325,- tot ¤400,- die we nu rekenen zijn al zéér scherp - bestel je de sensor los dan ben je ¤300,- kwijt inclusief verzendkosten en daar komt dan nog eens ¤114,- importheffingen overheen.
Edit: Misschien is het al gezegd, of heb je het al gedaan. Maar is je product misschien niet iets voor zorg instanties? Ik weet uit persoonlijke kring dat in zorgtehuizen etc. alles onder druk staat. Vooral de mensen.. Dit product kan ze daar misschien wel heel goed helpen. Geen idee waar je zou moeten beginnen maar toch :)
Zeker - er is daar ook wel interesse in, maar de besluitvorming is zeer stroef en je moet door vele lagen management heen, die vaak conflicterende belangen hebben. Het is eigenlijk niet te doen om daar als klein bedrijf direct tussen te komen, we zijn nu wel aan het kijken of we daar via consultancy-bedrijven en zorgtechnologie-tussenpersonen binnen kunnen komen. Aangezien dat soort bedrijven open staan voor nieuwe technologie én al een voet tussen de deur hebben bij zorgorganisaties is dat een eenvoudigere route.
caesar1000 schreef op woensdag 14 december 2016 @ 22:12:
Net de pagina bekeken: het ziet er iig een stuk beter uit!! ;)
Bedankt, dat is in ieder geval wat ;)
Wat betreft die aanbieders van campagnes voor Kickstarter: Ik zou als ik jullie was beter voor bv. ¤500 (ligt natuurlijk een beetje aan of je alleen een mooi logo/stijl wilt of bv. een infographic + voorgaande) een infographic maker een mooie pagina laten maken/infographic/logo's/stijl etc. dan dat geld in zo'n (nutteloze?) aanbieding campagne/marketingdeal stoppen. Ja, het is niet niks, maar het is het echt waard. Zoals eerder aangehaald: het gaat heel erg om die eerste stap.
Mee eens. Dat zit er echter niet in voor ¤500,- - we hebben tientallen offertes aangevraagd. Alleen leveranciers waar je op basis van hun portfolio eigenlijk niet mee in zee wilt, komen in de buurt van de ¤500,-, partijen waar je wel mee in zee wilt beginnen bij het drievoudige. Nu is dat in verhouding met de vele duizenden euro's die we er al in gepompt hebben niet veel, maar het komt er wel mooi weer bovenop. Als we een nieuwe poging met een crowdfunding-campagne gaan overwegen gaan we in ieder geval er een groter marketing-budget voor uittrekken, waaronder dan dus mogelijk ook professionele vormgevers.

Door Tweakers user caesar1000, zondag 18 december 2016 14:18

MadEgg schreef op vrijdag 16 december 2016 @ 14:02:
[...]

Bedankt, dat is in ieder geval wat ;)


[...]


Mee eens. Dat zit er echter niet in voor ¤500,- - we hebben tientallen offertes aangevraagd. Alleen leveranciers waar je op basis van hun portfolio eigenlijk niet mee in zee wilt, komen in de buurt van de ¤500,-, partijen waar je wel mee in zee wilt beginnen bij het drievoudige. Nu is dat in verhouding met de vele duizenden euro's die we er al in gepompt hebben niet veel, maar het komt er wel mooi weer bovenop. Als we een nieuwe poging met een crowdfunding-campagne gaan overwegen gaan we in ieder geval er een groter marketing-budget voor uittrekken, waaronder dan dus mogelijk ook professionele vormgevers.
Ja, okay ligt er ook een beetje aan wat je aan een vormgever vraagt. Als het echt een all-in pakket is zal het wel duur worden, maar voor bv. puur een logo is het belachelijk veel als ze er boven de ¤1000 voor vragen. (Dan vragen ze iig heel veel geld voor het werk wat ze eraan hebben (of ze werken gewoon op een laag tempo :+)) . Kijk is op Fiverr. Misschien handig om daar is voor $30 bv. een logo te laten maken en kijken wat jullie daarvan vinden. Kunt vaak voor relatief weinig geld al best wat leuks laten maken.

[Reactie gewijzigd op zondag 18 december 2016 14:19]


Door Tweakers user Calvin&Hobbes, woensdag 21 december 2016 10:31

Leuk om je ervaring met kickstarter te lezen, heb je al gekeken naar https://sensara.eu/product/sensara-homecare-appartement/ product met overlappende target audience maar met een andere business structuur abbo op de intelligence software zeg maar. (lage instap)

In ieder geval ben je weer een ervaring rijker, ben wel benieuwd wat jullie follow up is!

Reageren is niet meer mogelijk